foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Претрага

Најновије вести

Предизборни спот


Говор Ивице Дачића у Крушевцу


Почетак митинга СПС-ЈС у Крушевцу

У среду – 17. јуна 2020. године Ивица Дачић - председник СПС-а са сарадницима посетио је Крушевац. Прво је посетио седиште СПС-а у Обилићивој 30. Затим се на Тргу Косовских јунака у Крушевцу, поводом предстојећих парламентарних и локалних избора обратио великом броју окупљених грађана. Говорили су и Синиша Максимовић - ВД председника ГО СПС Крушевац и кандидат за посланика, Бранко Ружић - подпредседник СПС-а, Гордана Петровић -  кандидаткиња за посланицу из Варварина и потпредседник Јединствене Србије Војислав Вујић... 

Гласајте за Коалицију ИВИЦА ДАЧИЋ – „Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“ на редном броју 2.  МИ СТОЈИМО ПОСТОЈАНО.
ГРАДСКИ ОДБОР СПС КРУШЕВАЦ

ДРУГИ ПИШУ : Новине ГРАД

Дачић у Крушевцу: “Волим вас, резултати рада су једина кампања”

Коалиција Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија” која под бројем два наступа на парламентарним изборима, а под истим бројем и на изборима за одборнике у Скупштини града, вечерас је одржала скуп на Тргу косовских јунака

Обраћајући се окупљенима у Крушевцу председник СПС-а Ивица Дачић казао је да их воли те да су резултати рада једина кампања и да је због тога сигуран да ће та коалиција имати добар резултат.

– Нисам овде дошао у кампању, дошао сам да вас видим, да вам кажем да вас волим, што би рекао Слоба Милошевић: „Волим и ја вас“. Мислим да би било несврсисходно да сада објашњавам зашто неко треба да гласа за мене, ако нисам довољно урадио за Србију сваки дан на свом радном месту, борећи се за интересе Србије, онда не мора нико да гласа – рекао је он.

Дачић је подсетио да је обишао 103 земље, прешавши 1,3 милиона километара како би што више њих повукло признање Косова. Напоменуо је да је у том послу имао велику подршку Крушевљанина Братислава Гашића.

Говорећи о Косову рекао је да „могу они да нам окупирају Косово колико хоће, доћи ће време када ћемо га ми осветити“ додавши да Србија јесте за компромисно решење, али да то значи „или ћете да преговарате са нама или ништа, нема говора о признавању Косова“.

Управо су, како је објаснио, национални и државни интереси очувања територијалног интегритета земље спона која већ осам година на окупу држи коалицију социјалиста и Јединствене Србије са Српском напредном странком.

– На изборе идемо одвојено, али политичка стабилност Србије је важна, а она зависи од тога колико смо јаки, зато свако има своју листу. Када се заврши гласање свако опет на своје радне задатке да бранимо Србију од понедељка даље, надам се, сигуран сам, са нашим коалиционим партнером из СНС – казао је Дачић.

Говорећи о идејама за које се залажу социјалисти подсетио је да потиче из обичне породице и да у животу не би успео да није било бесплатног школства. Казао је да се СПС залаже за социјалну правду која подразумева и право на бесплатно лечење, напоменувши да се управо сада, у време пандемије корона вируса, показало колико је државно, бесплатно здравство важно за јавно здравље.

На скупу није био председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, који је, како је саопштено, изостао због обавеза у кампањи, а окупљенима се обратио потпредседник Јединствене Србије Војислав Вујић. Он је казао је да се та колација током протеклих година није мењала те да је остала постојана и доследна, увек на располагању обичним људима.

Потпредседник Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић поручио је да то што се кампања приводи крају у Лазаревом престоном граду на Тргу косовских јунака значи да та коалиција, предвођена Дачићем и Марковићем, тежи да сачува слободу, патриотизам, Косово и Метохију.

У име крушевачким социјалиста говорио је Синиша Максимовић, вд председника Градског одбора.

– Ви који сте овде дошли сте највећа гаранција да ће наша коалиција добити велику подршку. Желим да са овог места, са кога је кнез Лазар кренуо у бој на Косову и са својим мученицима изгубио главу, да поручим да Дачић наставља оно за шта су се наши преци борили, а то су борба за Косово, за Србију, за сваког нашег грађанина – поручио је.

Казао је да је у протеклом периоду у Крушевцу, где СПС-ЈС учествује у власти са напредњацима, урађено много те да је жеља да СПС – ЈС у наредном периоду дају још већи допринос развоју града и Србије.

Кандидаткиња за посланицу Гордана Петровић из Варварина казала је да би се као представница овог краја у републичком парламенту залагала за равномеран развој свих општина Расинског округа.

Окупљени су носили страначке заставе и слике Ивице Дачића.