foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-45.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести


проф. др Владимир Ћукић - директор КБЦ "ДР ДРАГИША МИШОВИЋ - ДЕДИЊЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић је поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, уручио одликовања заслужним појединцима и институцијама у борби против ковида 19, као и другим личностима. Мећу награђенима је и проф. др Владимир Ћукић - директор КБЦ "ДР ДРАГИША МИШОВИЋ - ДЕДИЊЕ", који је одликован Златном медаљом за заслуге. Проф. др Владимир Ђукић је члан председништва Социјалистичке партије Србије, био је на листи кандидата за народне посланике "Ивица Дачић, СПС - ЈС, Драган Марковић Палма" на изборима јуна 2020. године.
ЧЕСТИТАМО НАШЕМ ДРУГУ НА ОВАКО ВИСОКОМ ОДЛИКОВАЊУ!
 ГРАДСКИ ОДБОР СПС КРУШЕВАЦ

Проф. др Владимир Ђукић - биографија

 

Рођен 2.3.1957. године у Београду. Дипломирао је на Медицинском факултету у Београду 1981. године са просечном оценом 8,56. Последиполмске студије на истом факултету из области дигестивног система на тему "Акутна масивна кварења из горњих партија дигестивног система" завршио је 1986. године. Докторску дисертацију одбранио је на матичном факултету 1996. године на тему "Методе васкуларне ексклузије при ургентним и елективним ресекцијама јетре". Од 1983. до 1987. године обавио је специјалистички стаж на И хируршкој клиници Клиничког центра Србије. Специјалистички испит са одличном оценом положио је 1987. године и стекао стручно звање специјалисте опште хирургије. Своје хируршко образовање употпунио је полагањем завршног испита на субспецијалистичким студијама Ургентне хирургије и завршавањем ЈУЕХ лапароскопског курса 2000. године.

Од 1987. године прелази у Ургентни центар, где остаје до 1994. године радећи као лекар специјалиста, шеф одсека септичне хирургије, шеф одсека интензивне неге одељења хирургије И и као начелник операционог блока. На И Хируршку клинику – Институт за болести дигестивног система - Клиника за хирургију, VII одељење се враћа 1994. године и почиње интензивно да се бави проблемом хепатобилијарне патологије. Од 1998. до 2000. обављао је функцију директора Ургентног центра Клиничког центра Србије. Начелник одељења за трауму абдомена и грудног коша постаје 2005. године, а начелник Центра за хирургију Ургентног центра Клиничког центра Србије 2008. године. Од 2008. до 2012. године је на функцији директора Ургентног центра Клиничког центра Србије.

Аутор је и коаутор бројних студија и научних радова, а стручно усавршавање стицао је на бројним универзитетима у иностранству, међу којима се истичу: Мед. Хоцх, Браунцхwеиг у Хановеру у Немачкој, Тецх Универ, Рецхт дер Иссар у Минхену у Немачкој, Империал Цоллеге Хаммерсмитх НХС Труст у Лондону, Велика Британија, Кингс Цоллеге Hospital у Лондону, Велика Британија, New Yорк Слоан Кеттеринг Меморила Цанцер Институте, Империал Цоллеге, Токyо Университy Hospital.

Члан је Српског лекарског друштва од 1983. године. За активног члана Светског удружења хепатобилиопанкреатичне хирургије изабран је 1995. године, а наредне године постаје члан новооснованог Европског удружења дигестивних хирурга ЕДС. Ожењен, отац троје деце.