foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ЗАОКРУЖИ БРОЈ 2.

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-27.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести

https://www.sps-ks.org/spsimage/Krusevac17.03.2022/VideoKs2022.mp4
Ивица Дачић - Седамсто година Косовске битке обележићемо на Газиместану - погледајте видео.

Ивица Дачић, кандидат за премијера коалиције на чијем је челу, вечерас се на предизборној конвенцији у Крушевцу, у препуној сали биоскопа „Крушевац“ обратио присутнима, уз поруку да сваки део Србије мора да буде третиран пођеднако и тако да свако жели да остане у свом месту, што ће бити посао будуће Владе. На скупу су говорили и Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, Зоран Анђелковић из СПС-а, те Синиша Максимовић, вд председник Градској одбора СПС-а. –"Ако будем изабран за премијера Влада ће за државни празник предложити 22. октобар, Дан победе у Кумановској бици, дан када смо ослободили Косово и прикључили га поново Србији. Ове године ће бити 110 година од тог догађаја, тај датум треба да славимо као дан косовске победе, стидели смо се 110 година да о томе причамо, наша деца ни не знају шта се тада десило, то је било ослобођење Косова после пет векова турског ропства"- казао је Дачић на скупу у Крушевцу.

Поручио је да свима нама Србија мора бити на првом месту, те да и сада када нас притискају са свих страна „треба да имамо веома јасну поруку и учинимо све што можемо да као држава и као народ прођемо са што мање штета, да заштитимо наш народ, државу и наше националне интересе, да не бринемо нечије туђе бриге, што иначе волимо да радимо, па смо често зато страдали“–Треба да бринемо како ћемо да се снађемо у условима велике кризе, нико не треба да нам буде важнији од Србије, мислим да је у тим условима веома битно ко држи кормило, јер је у турбулентним условима веома лако изгубити равнотежу. Важно је да имамо ту људе који се нису скупили 20 дана пред изборе и једва формирали неке листе – казао је Дачић.

Истакао је да је Социјалистичка партија Србије увек била синоним за политичку стабилност, државни континуитет, државотворност, за традицију и трајање, те да зато и може да дати велики допринос политичкој стабилности Србије.

– У овим условима за грађане је веома битно да знају да је стање у нашој земљи стабилно, да нам не прети рат, да имамо право да мислимо о себи, својим интересима, што је право сваке државе. Ситуација је тешка, али је зато важно да се на изборима определимо за земљу која ће бити независна по својој спољној политици, али која ће водити одговорну и мудру политику, Александар Вучић  председник, социјалиста премијер, то је избор Србије– поручио је Дачић

Наводећи да су успеси који су остварени у фискалној консолидацији резултурали привлачењем инвеститора, отварањем нових радних места, самим тим и могућностима да се повећају плате и пензије, Дачић је казао да у наредном периоду више пажње треба посветити сваком појединцу, породици.

–То је социјалистички принцип, да се заштите људи који живе од свога рада, они који немају заштиту од других. Не сме да се дозволи да  образовање или лечење зависе од тога ко колико има пара – казао је он, те подвукао да ће се и даље борити против дискриминације, за социјалне пензије, мирну и стабилну старост, веће субвенције за пољопривреднике, бољи положај сељака….

Подсетио је да је данашњи дан посебно тежак за Србију јер је то дан када је извршен један од погрома над нашим народом.

–Не можемо да кажемо да се десило само тада, дешава се нажалост српском народу више векова. То је та политика од које они нису одустали ни данас и неће одустати све док иједан Србин живи на Косову, они хоће етнички чисто Косово од Срба. Мислим да нико није одговарао за тај злочин, осим што сам чуо да је онај ко је сломио крст на цркви да умро, али то је Бог средио. Да је било по вољи оних на власти у Приштини и њихових међународних саветника, нико не би био кажњен- рекао је Дачић.

Драган Марковић Палма казао је да представници ове коалиције нису у Крушевац дошли да отимају власт.

–Нисмо дошли ни да кажемо да гласате за нас, јер нас дела препоручују. Ја живим на селу, а у Крушевцу се 50 одсто грађана из свих села и града баве пољопривредом. Никада горе није било за пољоприреду и пољопривредне произвођаче, али за то није крива Влада већ економска ситуација у свету. Ми ћемо се залагати са нашим премијером да се смањи увоз пољопривредних производа из иностранства, да не правимо конкуренцију нашим пољопривредницима, да се боримо за пензионере да не буду привилеговани зато што имају стечено право, већ зато што су градили и правили фабрике које су они из ДОС-а касније продали или су нестале – казао је Марковић.

Рекао је да је сигуран сам да ће по броју гласова у Крушевцу и Расинском округу,  ова коалиција бити друга.

–Дачић мора бити премијер, креће незапамћена економска криза у целом свету и морамо да искористимо његову популарност и све оне људе које он познаје из земаља које су све време на неки начин правиле штету Србији. По нашем Уставу међународну политику води Влада и премијер мора бити човек који је домаћин, човек захваљујући коме је 18 држава повукло одлуку о независности Косова и Метохије – поручио је Марковић.

Зоран Анђелковић, члан СПС-а, поручио је да данас слободу не бранимо пушкама и сабљама као некада већ је, како је рекао, бранимо тако што 3. априла заокружујемо број 2 и Ивицу Дачића за премијера.

–Како то бранимо слободу и зашто, ко нам је то угрозио слободу, она данас није угрожена томахавкама и авионима, то смо преживели, она је данас угрожена специјалним ратом, разним притисцима, разним мејловима да имамо бомбе по авионима, што нам се прети да ће нам се увести санкције ако се одрекнемо пријатеља, она се данас брани тако што ми желимо да задржимо нашу независну позицију– поручио је Анђелковић.

Да је ова коалиција увек била са својим народом и радила за свој народ, рекао је Синиша Максимовић, вд председника Градског одбора Социјалистичке Србије.

–Ви данас подржавате листу коју предводи лидер СПС-а, човек из Србије, народни човек, дипломата, државник, човек који је све што је до сада радио, радио  најодговорније и најбоље за српски народ.  Убеђени смо да ће на предстојећим изборима да добије велику подршку својих грађана. Он је кандидат за премијера  и биће премијер Србије. Ми крушевачки социјалисти му гарантујемо да ћемо учинити све да афирмишемо њега и СПС – обећао је Максимовић.

Иначе, на изборној листи за народне посланике коалиције „СПС-ЈС-ЗС“ је осморо представника из Расинског округа, шесторо из Социјалистичке партије Србије и двоје из Јединствене Србије. Кандидати су Марко Милојевић (СПС), Ружица Станковић (СПС) и Драган Лазић (ЈС) из Крушевца, Братислав Ташић (СПС) из Варварина, Радомир Милуновић (СПС) из Трстеника, Негован Ивановић (СПС) и Јелена Вујић Обрадовић (ЈС) из Александровца и Митар Здравић (СПС) из Бруса. На листи од 250 посланика од поменутих кандидата из нашег Округа најбоље је позиционирана Јелена Вујић Обрадовић (ЈС) која је на 50. месту, док је, што се Крушевца тиче то Ружица Станковић (СПС), која је на 88. месту.


IZVOR GRAD Kruševac

ФОТОГРАФИЈЕ КРУШЕВАЦ

ФОТОГРАФИЈЕ ТРСТЕНИК