foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Претрага

Најновије вести


СПС и ЈС: Борићемо се за интересе грађана

Коалиција Социјалистичка партија Србије и Јединствена Србија, која је недавно Градској изборној комисији поднела локалну изборну листу, данас је у просторијама СПС одржала конференцију за новинаре на којој су се обратили председници ова два градска одбора. Синиша Максимовић, испред социјалиста је рекао како се на њиховој изборној листи налазе „људи од поверења“, те како очекују боље резултате него на претходним изборима. Драган Лазић испред странке Јединсвена Србија, нагласио је да ова странка у коалицији са СПС већ годинама има јасан циљ и да ће се увек борити за интересе грађана

-Наша изборна листа коју смо поднели је комплетна, а њу чине, пре свега, добри људи, људи који су се доказали на својим радним местима, људи који су добри домаћини, брижљиви родитељи, они који имају углед у својим срединама и на радним местима и у комшилуку, и код војих рођака. То нам даје гаранцију да ће ова наша листа, на предстојећим изборима да добије значајно поверење наших грађана. Ми смо на протеклим изборима за локални парламент имали нешто више од 12 процената, или осам одборничких мандата. Очекујемо да ћемо на овим изборима имати око 15 процената, а то је 11 мандата, јер нас грађани уверавају да имамо њихово поверење-рекао је  је Синиша Максимовић, председник Градског одбора СПС.

Максимовић је нагласио и то да је СПС од свог оснивања била са својим народом, а да јој је на првом месту увек била држава, грађани и национални интерес.

-Ми смо у протеклом периоду прошли кроз много тешка времена, али СПС је увек била на правом путу. Учествујући и вршећи власт и у Србији и на локалу ми смо дали значајан допринос у развоју. Понекад нас нервирају неки који кажу да у Крушевцу ништа није урађено. Људи, окренимо се око себе, па да видимо шта је све саграђено у нашем граду, почев од инфраструктуре па до капиталне инвестиције, ауто-пут. Треба само погледати Крушевац из птичије перспективе и видети шта је све у протеклом времену урађено, ми смо све те пројекте подржали и подржаваћемо их надаље. Сва наша јавна предузећа су се у протеклом периоду развијала, сем Топлане која још увек има проблеме из неког претходног периода. Све шкole имају нова лица како би нашој деци и младим људима било боље. Нека наши грађани очекују да ћемо се борити за све њихове интересе и да ћемо учинити све да се Крушевац и Србија развијају-поручио је он.

Било је речи и о томе да се „неке странке“ у протеклом периоду обрукале рекавши да је српски народ геноцидан и да 5. октобар више не сме да се понови.

-Да ли су могли да изусте већу срамоту од тога? Наш народ се кроз историју само бранио и никад није никог угрозио.  Желим и да подсетим социјалисте и грађане да ми не бисмо желели да се деси неки 5. октобар, јер смо били највеће жртве, али пре петог октобра су наши грађани били на неки начин заврбовани, слагани да ће после 5. октобра да „тече мед и млеко“ и да само треба срушити ондашњу власт која је бранила државу у најтежем периоду при крају двадесетог века. Дошао је и тај 5. октобар, а наши грађани су остали без својих радних места, личне и породичне егзистенције. То је велики наук за наше људе, ми смо остали без државне имовине, и још увек исправљамо грешке које су тада учињене-рекао је Максимовић и осврнуо се на то да листа носи име „Ивица Дачић – премијер Србије“ и на републичком и градском нивоу и да се нада да ће Дачић постати премијер.

-Он је човек из централне Србије, из народа, из полицијско-сељачке породице, човек који је факултет завршио са чистом десетком, човек који је све досадашње функције обављао часно, патриотски и у интересу грађана. Очекујемо да ће бити премијер и желимо му да успе-поручио је Максимовић.

На конференцији се обратио и Драган Лазић, председник Градског одбора странке Јединствена Србија, који је и на листи за посланике у Народној скупштини. Истакао је да је коалиција СПС-ЈС коалиција која најдуже траје на политичком небу Србије, без сугласница и неспоразума.

-Наша дугогодишња сарадња говори о квалитету, политичким капацитетима и озбиљности коју ми имамо. Ми не лутамо у политици, наш циљ је јасан и изражен у политичким програмима, а он подразумева бригу за сваког нашег грађанина, породицу, моралне вредности, српску нацију и нашу државу. Све смо ми то у политичком деловању исказали што је познато нашим симпатизерима и члановима. На крају, желим да подвучем да кандидатура Ивице Дачића за премијера Србије је нешто најбоље што може да се деси Србији. Он је политичар од каријере, образован и обављао изузетно успешно различите позиције без иједне мрље-рекао је Лазић.


М. Ј.


Други пишу: ГРАД https://krusevacgrad.rs/sps-i-js-boricemo-se-za-interese-gradjana/