Ako želite da se učlanite u SPS KRUŠEVAC, svoju prijavu možete poslati na email

 sps@sps-ks.org

Obavezni su podaci o vama:

- Ime i prezime

- Mesto stanovanja

- JMBG

- email adresa

Pošaljite email  sps@sps-ks.org

POŠTOVANI POSETIOCI !!!
Opštinski odbor SPS-a Kruševac je doneo odluku da Vam predstavi svoje aktivnosti na danas najednostavniji način - putem interneta.

Naš zadatak i ambicija je da Vam predstavimo i sporstka, kulturna i druga dešavanja od životne važnosti za gradjane u opštini Kruševac.

U tom cilju pozivamo sve koji su zainteresovani da učestvuju u kreiranju sadržaja ovog sajta, da nam se što je moguće pre,  jave na email 
admin@sps-ks.org.

ИЗБОРИ 2006

У великој сали Дома синдиката у Крушевцу 06.11.2006. године одржана је осма редовна изборна конференција СПС-а Крушевац.

На конференцији су изабрани председник општинског одбора, општински одбор, надзорна и статутарна комисија и делегати за  VII конгрес СПС-а.

За председника СПС-а Крушевац тајним гласањем чланова изборне конференције између два кандидата изабран је Владимир Тасић.

За главни одбор СПС-а предложени су: Владимир Тасић, Драган Јовановић, Слободан Лазић и Синиша Максимовић.

За кандидате за председника СПС-а од стране општинског одбора Крушевац предложени су: Милорад Вучелић и Зоран  Анђелковић.


Владимир Тасић отвара конференцију и подноси извештај о раду општинског одбора Крушевац између 7. и 8. конференције СПС-а Крушевац. Поред њега члан радног председништва Милан Милосављевић.

    Мирко Јовановић за говорницом и радно председништвоРадојица Милосављевић за говорницом

Нови имиџ СПС-а  - МЛАДИ И ЧЕ ГЕВАРА
Бојана  Ђорђевић  и  Горан Ћирић


Млади са пажњом прате рад конференције - Далибор Бркић


Учесници конференције


Учесници конференције


На конференцији се водила отворена дискусија о свим питањима од интереса за партију и народ. Посланик Драган Јовановић је  учествовао у тој дискусији и дао низ занимљивих идеја и одговора.


Драган Јовановић учествује у дискусији


Глас народа - Одлучно за Србију - Раде Симић


У наставку дајемо вам интегрални текст извештаја који је поднео председник општинског одбора СПС Крушевац


СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА СРБИЈЕ


ОПШТИНСКИ ОДБОР СПС КРУШЕВАЦ
6.НОВЕМБАР 2006.г.
К Р У Ш Е В А Ц

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ОПШТИНСКОГ ОДБОРА У КРУШЕВЦУ ИЗМЕЂУ VI И VII КОНФЕРЕНЦИЈЕ СПС

Поштовани делегати 8. изборне Конференције Социјалистичке партије Србије у Крушевцу,

У оквиру припрема за одржавање 7.Редовоног Конгреса СПС,данас смо у прилици да окончамо све изборне активности у нашој организацији Социјлаистичке партије Србије, изаберемо органе и тела СПС, који ће у наредне 4.године бити на челу социјлаиста Крушевца.

Са задовољством можемо констатовати да смо и поред бројних организационо финансијских проблема, са успехом завршили редовне изборне активности и изабрали нова руководства у Месним одборима СПС широм наше Општине.На изборним састанцима чули су се предлози и дате корисне сугестије,као и закључци, из којих се недвосмислено може запазити вапај социјалиста Крушевачке општине за јединством у Социјалистичкој партији Србије.Захтеви нашег чланства треба и на предсстојећем 7. Конгресу СПС да буду окосница дискусије која мора да разреши енигму која се зове будућност Социјалиостичког покрета Србије. Само јединствени смо снажи и гаранција многим обесправљеним у Србији ,да ћемо им омогућити много лепшу будућност од оне која им је од стране досовског режима уништетна. Обесправљени гледају отвореним очима у нас, и моле нас да се не свађамо и делимо зарад свих нас, и будућности наше деце.

Србија очекује да се пробуди из учмалости и сна без наде и зато је одговорност Социјалиста Србије да пробуђену Србију прихвати и поведе је тамо где јој је и место,ка социјланом и економском просперитету.Морамо Србији омогућити да се наша деца школују бесплатно,да се болесни лече бесплатно,да пензинери примају заслужене пензије,да се радницима врате отета предузећа и да се опет нађу за својим отетим машинама ,да се социјлано угроженим пружи пуна социјална заштита,да у Србији више не умиру гладни,да се спортом бави омладина,да се масовном културом баве талентовани и још много тога што нам је насилним путем у протеклих 6.година одузето.

Данас, када сумирамо последице губитка избора 2000. године,са великим жаљењем констатујемо,обећања о лепшем животу нису испуњена ,а да нам је свима далеко горе несумњиво се види на сваком кораку.Највећи губитак за Србију је привремени одлазак социјалиста у опозицију,а највећа грешка социјлиста из преходног периода је што су дозволили да ДОС уз помоћ стране агентуре дође на власт.

Седми Конгрес је истопријска прилика да поставимо најважнија питања која се тичу наше партије,друштва и државе у будућем времену.СПС се налази на раскршћу и овом приликом са нашим чланством и морамо одговорити на суштинско питање за опстанак партије и будућност Србије.

Морамо изграђивати партијско јединство да опет постанемо снажна партија са доминантним политичким утицајем код грађана.Зато је пред свима нама одговоран и велики задатака да обновимо велики СПС како по броју чланова тако и по утицају у народу.СПС је једина алтернатива десници у Србији и због тога је наша одговорност далеко већа.Само левица може гарантовати грађанима живот достојан човека,па наша политичка борба тим пре мора бити упорнија,чвршћа и тежа.

Изворни Програм наше партије,за све нас социјалисте мора бити основна водиља ,не само окупљања у партији него и понашања у животу.Скромни у животу гаранција смо вере у социјалистичку идеју и борбу обесправљених за равноправан живот и свет једнаких шанси.Велики изворни принципи уткани у темељ социјалистичке идеје у Србији од Светозара Марковића до данас ,још једном нас уверавају да је идеја нашег окупљања у СПС изнад свих слабости протеклог времена.Зато је наша обавеза да превазиђемо све *нерасчишћене рачуне* и да се своме народу обратимо као прави социјалисти и да га уверимо да ће наш политички живот бити испуњен борбом за омогућавање школовања,лечења,запошљавања и многих других принципа који су уткани у нашу идеју,а воде ка најузвишенијем циљу социјалној правди.

Поштовани делегати,

Имајући у виду све околности под којима смо ми социјалисти Крушевца обављали своју политичку мисију,можемо констатовати да смо постигли задовољавајуће резултате,који су могли бити и далкео већи,да нам је материјална подлога била јача.

Оно што је најважније у периоду између 7.и 8.Конфернције,зауставили смо ерозију чланства у СПС и успели да сачувамо праве социјалисте које у наше редове нису довели никакви лични ситносопственички интереси..Успели да обновимо оргнизацију младих социјалиста која је једина гарнција будућности наше партије.Младима морамо у будућем времену поклонити далко већу пажњу и омогућити им поред бављења политиком и много других сарджаја који живот чине осмишљенијим(спорт,култура,туризам,интернет и сл.).За младе социјалисте морамо имати и много више разумевања и омогућити им активности које они сами осмишљавају према сопственим креативним могућностима.

Наше деловање између 7.и 8.Конфернције каратерише ,рад без икаквих материјалних стимуланса,али са јаком вером да ширењем Програма СПС и социјслистичке идеје можемо да остваримо циљеве којима тежимо.

Основно политичко деловање одвијало се у изборним активностима и то у изборима за председника Србије,парламентарним и локланим изборима,као и преко наше одборничке групе у Скупштини општине Крушевац.

У свим изборним активностима са изборним резултатом нисмо задовољни,али су они увек били изнад просека у Републици Србији.Више је узрока због чега изборни резултат био слабији од очекованог,а међу њима посебно је била присутна велика медијска блокада СПС,сатанизација СПС и руководства СПС у медијима,као и очлигледна апситенција наших чланова и симпатизера који нису излазили на изборе.Лоши изборни резултати у председничким изборима када су нам кандидати били Велимир Живојиновић и Ивица Дачић,одразили су се и на позитивно јавно мњење према целокупној организацији СПС.У нашој организацији оба кандидат су остварила бољи реузлат од просека у Републици.

У парламентарним изборима наша организација је била зсатупљена са три кандидата за народне посланике на листи СПС.Освојили смо 22.посланичка мадата од којих је један мандат припао канидату из наше организације.Мандат је припао нашем канидату јер смо освојили више гласова од просека у Републици и на овим изборима.

Локални избори су одржани по први пут по новом Изборном закону,по ткз *пропорционалном изборном систему*,са обавезом кандидовања 20% мањинског пола на листи.Листа СПС Крушевац била је поптуна са 70 канидата .Равномерно је била покривена целокупна територија општине са кандидатима који нису представљали само партију већ и средину у којој живе.Освојили смо 13% гласова ,што нам је омогућило да имамо 10.одборничких мандата и да предствљамо и поред велике сатанизације трећу политичку снагу у општини Крушевац.

По први пут су одржани и избори за председника општине непосредно.Кандидат СПС по броју освојених гласова постигао је трећи резултат.Имајући у виду беспарицу и блокаду медија морамо бити задовољни изборним резултатаом.Укупно је СПС имала 30 минута бесплатног радио и ТВ програма преко медија у Крушевцу.Са нашим плаћеним терминима имали смо укупно 2,5 часова ТВ заступљености.Други канидати овакву медијску заступљеност имали су дневно у току изборне кампање.

Поред изборних активности у којима је мобилно чланство и руководство са само једним циљем оставривање најбољег могућег изборног резултата,наша политичка активност одвијала се и преко одборничке групе СПС у СО Крушевац.Расправом у Скупоштини општине,наши одборници учествују у расправи и покрећу питања која су од интереса за све грађане наше општине.

Изборни резултат омогућио нам је и деимично учешће у извршној власти у оквиру органа СО Крушевац,као и јавних предузећа и школа чији је оснивач Општина Крушевац.Учешћем у извршним органима,општинском већу,управним и надзорним одборима,омогућено нам је да утичемо својим програмским опредељењима на доношење одлука, и да спречимо доношење одлука које су противне интересу грађана наше општине.

Од свега је најважнија корист коју је партија имала да разбијемо фаму да са СПС неће нико,која се годинама протурала у јавностио док смо вршили директну власт у Крушевцу и Србији.Са СПС хоће свако јер ми и 2004.године нисмо никога молили нити позивали на партнерство.Нас су други позвали и тиме доказали да са нашом партијом и нашом политиком свако хоће партнерство и да је наша политика коју смо водили и коју ћемо водити у искључивом народном интересу.Јасно смо политичким патрнерима ставили дознање да нема разговора о темама које су у супротности са нашим изворним Програмом и начелима на којима се организује наша партија.

Веома важан облик нашег деловања био је редовно одржавање седница органа партије и то Општинског одбора и Извршног одбора ОО СПС Крушевац.Одржавне су и седнице Месних одбора али не оним интезитетом како смо то очекивали од тада изабраних руководстава.Зато нам је задатак да у будућем времену активности на нивоу Месног одбора подигнемо на знатно викши степен.

Учествовали смо и на свим јавним окупљањима социјлиста у Баеограду.Није било већег Митинга на коме нису имали присуство социјалисти Крушевца.

Најтежи ударац по нашу партију у овом периуоду је убиство Председника Слободана Милошевића у Хагу.Овим срамним чином није задат ударац само партији већ и целокупном слободољубивом човечанству.Први антиглобалистикчки борац света мучен и исцрпљиван више од 4.године лажним оптужбама,након своје брилијантне одбране у којој се од оптуженог претворио у неумољивог тужиоца ,мучки је убијен како би глобалисти завршили овај лажни процес.12.март 2006.године је најтежи дан за 17.годишње постојање СПС.Овај дан ће вероватно за све социјлисте Србије и света бити дан сећања на човека који је целокупну своју жђивотну енергију жртвовао миру,равноправности и једнакости свих људи.

Ми социјалисти Крушевца смо поносни што нам је Слободан Милошевић био председник и што нас је водио.Историја нам никада не би опростила ако напустимо оно зашта се борио.ДО коначне победе како је то он увек истицао.

Свој велики дуг према нашем Председнику Слободану Милошевићу морамо на симболични начин да одужимо трајним сећањем на његову личност и дело па предлажемо да 7.Конгрес СПС донесе одлуку о формирању Задужбине *Слободан Милошевић*.

Смрт председника продубила је и кризу руковођења партијом,која штети интересима партије.Конгрес је прилика да се ово питање разреши у складу са захтевом нашег чланства које се широм Србије у овим предконгресним активностима изјашњавало по питању предлагања кандидата за најодговорнију функцију у партији.

Између две конфернције очували смо јединство у оквиру организације СПС Крушевац.Очували смо инфраструктуру партије.

Данашњи избор најодговорнијих органа партије је и прилика да се наше руководство освежи новим кадровима,истинским социјалистима ,неприкосновеним боорцима за ширење социјлситичке идеје.Поред овога, стална обавеза је подмалђивати партију новим кадровима који ће преузети терет одговорности нашег Програма.

Тешку материјалну ситуацију морамо превазилазити .У оквиру решавања овог питања ненадокнадива нам је помоћ нашег чланства.Чланство се мора анимирати да се средства за функционисање партије морају обезбедити из партијске чланарине.Само стабилном финансијском ситуацијом можемо гарантовати за оставривање наших програмских циљева.

Снага СПС у Општини Крушевац је у нашем Програму,непоколебљивом чланству и симпатизерима који дају масовну подршку одржавању 7.редовног Конгреса партије захтева од руководства да се колеба и да новом политиком морамо да одговоримо на бројне проблеме друштва и државе ,као и да дамо одговоре на унутарпартијске проблеме ,тако што ћемо наставити са озбиљном реформом партије превасходно поптуним враћањем на изворне програмске принципе.

Да би се пред нашим грађаним доказали морамо се ухватити у решавање нагомиланих проблема који се изражавају кроз велику незпосленост,борбу против сиромаштва,социјлсну сигурност,преиспитивања приватизације,борбе против криминала и корупције,за развој села и пољопривреде,и бројна друга питања.

Не може помирљиво у Крушевцу гледати на пљачку друштвене својине кроз свакојаке облике приватизације.Не можемо ћутке посматрати да је у Крушевцу највећа фабрика завод за запошљавање.Морамо против ових горућих проблема дићи наш социјалистички глас и све своје напоре усмерити да се поништи приватизација у свим колективма где је дошло до нечувене крађе друштвеног капитала,а да се новом политиком запошљавања заустави *развој завода за запољавање као највеће фабрике*.

Ни данас није лако бити социјалиста.Нама који смо руководили овом организацијом била је велика част радити са свима вама јер сте ви прави људи истински носици идеје социјализма и користим прилку да се свима захвалим на одлучности и бескомпромисности,са жељом да се социјалисти врате тамо где им је и место,да будемо најутицајнијха политичка снага у Крушевцу и Србији.

Доказали смо да се политиком бавимо озбиљно,да знамо да постигнемо резултате ,да можемо и да ћемо поново победити.
До коначне победе !

ЖИВЕЛА СПС, ЖИВЕО 7.КОНГРЕС СПС !

Председник општинског одбора СПС у Крушевцу

Владимир Тасић  

ПРОЧИТАЈТЕ ЗАПИСНИК СА ИЗБОРНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ СПС-а КРУШЕВАЦ


Izveštaj
za Vas pripremio


Ljubodrag Obradović

- POČETNA -
KONTAKT:
admin@sps-ks.org
sps@sps-ks.org
SPS-KS.ORG © - Sva prava zadržana.
HVALA NA POSETI !
POSETITE NAS PONOVO !