СПС-ПУПС-ЈС - Бр 2

IMG_9146.JPG

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

ПРЕТРАГА

КО ЈЕ НА МРЕЖИ

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова

СТАТИСТИКА САЈТА

Посетиоци
29
Чланци
218
Број прегледа чланака
530109

ИВИЦА ДАЧИЋ НА ВИДОВДАН У КРУШЕВЦУ

Ивица Дачић је данас, 28.06.2013. године, на Видовдан, посетио Крушевац, где је отворио реновирани вртић „Лептирић“ у Обилићевој улици и председавао седницом владе Републике Србије у Мозаик сали Града Крушевца.


Ивица Дачић и Владимир Тасић
 

Премиjер Србиjе Ивица Дачић изjавио jе данас у Kрушевцу да jе одлука Eвропског савета да отвори приступне преговоре коначна, историjска, али да Србиjа њоме ниjе наjзадовољниjа. Седница влада свих 28 држава чланица биће одржана наjкасниjе у jануару на захтев Немачке, наjавио jе премиjер и додао: „Нисмо наjзадовољниjи због тога што jе у jануару, али у сваком случаjу jе ово историjски дан“.

Oн jе рекао да jе одлука, не само коначна, већ и да нема додатних услова. „Tо сам jош jуче наjавио зато што ме jе (председник Eвропског савета Херман) ван Ромпеj позвао телефоном да нас упозна са предлогом“, казао jе Дачић, истичући да jе „таj предлог данас промењен набоље“. „Данас су отворени преговори, нема додатних услова и нових састанака Eвропског савета, одлука jе коначна“, истакао jе Дачић.

Извор: Танјуг


Крушевац је данас (28.06.2013. године), на свој дан, био и домаћин посебне седнице Владе Републике Србије. На столовима испред чланова Владе, у Мозаик сали Градске управе, на седници која се одржавала уз директан пренос РТС - а, данас се нашао историјски документ : "Европски Савет је одобрио закључке Савета  и препоруке од 25. јуна 2013.године. Одлучио је да отвори приступне преговоре са Србијом.  Прва међувладина конференција биће одржана у јануару 2014., најкасније. Пре тога, биће усвојен оквир за преговоре од стране Савета и потврђен од стране Европског Савета."

У уводној речи, премијер Ивица Дачић рекао је да је данашњи дан пун симболике: Видовдан, Дан града Крушевца, у коме заседа седница Владе  и када се добија Одлука међународне заједнице о почетку приступних преговора. "Европа је пред вратима, али није још у Србији. Данашњи дан је прекретница у новој фази приступања 28. чланој европској породици, а 35 радних група за европско законодавство већ су отпочели процес усклађивања, у циљу даље модернизације државе и друштва. Оно што је приоритет у наредном периоду су: нова радна места, повећање стандарда, побољшање живота грађана и уређивање свих области.  Ово је први Видовдан који ћемо памтити по лепим вестима", закључио је Дачић, у исто време захваљујући на учешћу у преговорима, председнику Томиславу Николићу и првом потпредседнику Владе Александр Вучићу.

Пре седнице владе, данас (28.06.2013)  је премијер Ивица Дачић отворио реновирани вртић „Лептирић“ у Обилићевој улици, где се раније  налазила Служба дечије заштите, па Културно-просветна заједница.
 

Дочек премијера


На отварању, најпре се обратила директорка Предшколске установе
„Ната Вељковић“ Весна Живковић.


Градоначелник Братислав Гашић је истакао да Крушевац спада у ред
малобројних градова који немају децу „на чекању“ у вртиће.


Премијер Ивица Дачић честитао је Дан града свим Крушевљанима, истакавши да је Видовдан велики и трагичан дан када су наши преци дали животе за слободу.

„Треба да поштујемо прошлост, али градимо будућност. Данас су почели преговори о чланству Србије у Европску унију и ми ћемо по томе памтити и овај  данашњи Видовдан.

За 11 месеци ова Влада је урадила много, а права борба нам  тек предстоји. У то име, у име будућности Србије, у име ове слатке дечице која жељно ишчекују да уђу у реконструисану зграду, желим да вас поздравим  и поручим да овај дан проведете у здрављу и срећи“, рекао је премијер Дачић.

 

А пре отварања вртића *Лептирћ* чланови Градског одбора СПС-а Крушевац на челу са председником Владимиром Тасићем организовано су су пошли  из својих просторија у Обилићевој 30 да дочекају свог председника Ивицу Дачића.