СПС-ПУПС-ЈС - Бр 2

IMG_9312.JPG

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

ПРЕТРАГА

КО ЈЕ НА МРЕЖИ

Ко је на мрежи: 14 гостију и нема пријављених чланова

СТАТИСТИКА САЈТА

Посетиоци
29
Чланци
218
Број прегледа чланака
516641

ОДРЖАН САСТАНАК ОКРУЖНОГ ОДБОРА СПС ЗА РАСИНСКИ ОКРУГ

28.02.2014. , СПС Крушевац - Обилићева 30
ОДРЖАН САСТАНАК ОКРУЖНОГ ОДБОРА СПС ЗА РАСИНСКИ ОКРУГ

Након објављеног текста образложеног предлога Валде Републике Србије и учињеног предлога Председнику Републике Србије да распусти Народну Скупштину Републике Србије и распише ванредне парламентарне изборе, одржана је седница Окружног одбора СПС Крушевац, на којој је дата подршка председнику Вкладе Републике Србије Ивици Дачићу и Министрима у Влади, који су у предходних годину ипо дана успешно обављали најзначајније државничке послове. Посебно је истакнута улога Ивице Дачића, који је је као премијер дао огроман допринос разрешавању најозбиљнијих проблема са којима се Србија суочавала предходних година, а међу којима су отпочињање разрешавања угрожених права националних интереса Срспког и нелабанског народа на Косовсову и Метохији, као и државних интереса на КиМ, отпочињање преговора са Европском унијом. Социјaлисти Расинског округа су спремни за изборе и на састанку су се договорили да у складу са утврђеном политиком Социјлаистичке партије Србије, кандидују 6. кандидата за Народне посланике на листи СПС, која ће наступати на предстојећим ванредним парламентарним изборима.

Синиша Максимовић и Владимир Тасић

У наставку прочитајте вест са сајта Владе Републике Србије и погледајте слике са састанка Окружног одбора СПС за Расински округ.
 
Београд, 28. јануар 2014. године – Влада Републике Србије утврдила је на данашњој седници Предлог председнику Републике да распусти Народну скупштину.

„У периоду од јула 2012. године до данас Влада Републике Србије је спроводећи мере и радње у питањима из своје Уставом утврђене надлежности остварила значајне резултате у више области друштвеног живота.

За време мандата ове владе отпочели су преговори за приступање Србије Европској унији, што је од историјског значаја за будућност Србије.

Тиме је остварен вишедеценијски циљ многих генерација. Посебно значајни резултати постигнути су на пољу дијалога са Приштином, чиме је на најбољи начин реализована политика заштите државних и националних интереса на Косову и Метохији. Српски народ на Косову и Метохији по први пут је добио своју легалну и легитимну власт која је призната и од међународне заједнице.

Веома значајни резултати остварени су и на пољу унутрашњих реформи и на пољу борбе против криминала и корупције. Потпуно је промењена слика о Србији у међународној заједници.

Даље остваривање започетих циљева и реформи Владе налаже предузимање мера које, по оцени представника више парламентарних група, изискују највишу политичку подршку грађана Србије.

Са циљем остварења услова за изјашњавање грађана о будућем правцу државне политике и остваривања што шире друштвене подршке за убрзане реформе и модернизацију друштва, предлажемо да се Народна скупштина распусти, одрже нови избори за народне посланике и сагласно вољи народа изабере нова Влада

У Београду, 28.01.2014. 

Председник Ивица Дачић