СПС-ПУПС-ЈС - Бр 2

IMG_9261.JPG

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

ПРЕТРАГА

КО ЈЕ НА МРЕЖИ

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова

СТАТИСТИКА САЈТА

Посетиоци
29
Чланци
218
Број прегледа чланака
530107

Изборна конвенција Коалиције СПС-ПУПС-ЈС у Крушевцу

Крушевац, 17.02.2014.године

Изборна конвенција Коалиције Ивица Дачић СПС-ПУПС-ЈС у Крушевцу You Tube - ВИДЕО

Лидери Коалиције СПС-ПУПС-ЈС са конвенције у Крушевцу поручили су да није суштина да свако живи у Београду, већ да треба омогућити да свако може да живи, ради и школује се у свом граду. Знамо да је у Крагујевцу радило 46.000 радника, док данас ради само 16.000. Ако се на тај начин спроводе реформе, да се смањују плате радницима и пензије пензионерима, а да се уводи неолиберална економија онда ће ова Коалиција бити кочничар таквих реформи. Понекад је боље закочити, него пасти у провалију. Иначе, конвенцију у Крушевцу отворио је Владимир Тасић, председник Градског одбора СПС-а Крушевца, који је поздравио све госте на конвенцији.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић је изјавио да та странка јесте кочничар реформи уколико су реформе усмерене против радника и пензионера, а за циљ имају успостављање либералног капитализма који ће бити у интересу тајкуна, а не запослених, и поручио да је "понекад боље закочити него пасти у провалију". "На изборима 16. марта се не одлучује ко ће бити на којој функцији, већ о концепту земље у којој желимо да живимо. Ми не желимо да живимо у земљи где ће бити све мање радника, а све више милионера и милијардера, већ у земљи у којој ће пензије бити стабилне и повећавати се зато што се повећава број радника", рекао је Дачић на предизборном скупу листе СПС-ПУПС-ЈС у Крушевцу. Он је истакао да ће улога те коалиције у власти и на политичкој сцени Србије бити противљење концепту неолибералне економије, а заштита интереса радника, сељака, пензионера, студената и свих осталих које данас нико не штити. Како је објаснио, економска политика мора да се заснива на социјалној правичности, што пише и у Уставу, и листа окупљена око СПС неће одустати од тога...


Ивица Дачић


Први ред


Синиша Максимовић


Владимир Тасић


Драган Марковић Палма


Милан Кркобабић

...На мети Дачићеве критике биле су, пре свега, странке проистекле из некадашњег ДОС-а, које су, како је рекао, криве за то што је у Србији више људи било запослено после бомбардовања НАТО него после њихове владавине. "То што данас иду у више колона они из такозваног некадашњег демократског блока, то је све једно те исто. Хоће поново да преваре грађане и да се после избора опет уједине и наставе да уништавају народ кроз такозване реформе", рекао је Дачић. Према његовим речима, странка које су некада биле у ДОС-у треба да плате цену, као што је СПС платила цену на изборима 2000. године, јер није добро да неко стално тражи нову шансу, а да није признао грешке из прошлости. "Да би неко васкрснуо мора прво да умре", рекао је Дачић. Осврћући се на успехе одлазеће владе, на чијем је челу, Дачић је нагласио да је она постигла историјски успех и Србију највише приближила ЕУ. "О томе су сви говорили деценијама уназад, али Србија је са овом владом одредила свој пут ка ЕУ чувајући своју слободу и независност и националне и државне интересе", рекао је Дачић.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма поручио је са предизборног скупа у Крушевцу да коалиција СПС-ЈС-ПУПС неће гласати за законе у Скупштини Србије који иду на штету грађана.

"Нема ни левице, ни деснице 16. марта, једини избор је СПС-ЈС-ПУПС како бисмо могли да зауставимо предлоге лоших закона. Ова коалиција ће се борити за законе који запошљавају, а не отпуштају људе", рекао је Марковић.

Заменик председника ПУПС-а Милан Кркобабић је поручио да ће, док је ове коалиције, пензије бити заштићене. "Није прошло две године како смо се овде договарали са вама. Добро знате шта смо урадили, а шта ћемо урадити и то је оно чега се боје остали." Он се осврнуо и на најављиване реформе у јавном сектору. „Предложили су неки паметни људи генијалне законе. По том предлогу од 15.000 људи који раде у Пошти, 12.000 њих би требало да се отпусти...генијална рачуница, али неће им проћи", истакао је Кркобабић и додао да ове три партије нуде озбиљна решења и озбиљне људе.