^На врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


СПС

Одговорно за будућност

СПС

Одговорно за будућност

Гласајте СПС!

Get Adobe Flash player

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-20.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести


Владимир Тасић - председник ГО СПС Крушевац - Интервју за Град, изводи

- Одлука о расписивању ванредних парламенталних избора није изненађење, јер се већ дуже од годину дана перманентно говори о ванредним изборима или пак реконструкција Владе . Изборни притисак мање, више свакодневно је присутан у јавности - оцењује за ГРАД Владимир Тасић, лидер Крушевачких социјалиста.

- Имајући у виду и чињеницу да сносимо и одговорност за стање у Републици Србији и нашег опредељења за спровођење реформске политике на свим нивоима,СПС спремно улази у, већ у дужем временском периоду започету предизборну кампању, тако да очекујемо најмање поновљени изборни резултат са предходних ванредних парламенталних избора, као и будући миран политички живот у Србији, који ће омогућити да СПС да допринос спровођењу свих реформи, које коначно треба да доведу до бољег живота већине грађана Србије.

Тасић наводи да је СПС већ навикла на истовремено одржавање парламенталних и локалних избора, јер се то у прошлости најчешће и догађало.

- Заједничко одржавање тзв. општих избора има утицај на резултат локалних избора искључиво у ситуацији када политичка странка ужива поверење грађана на републичком нивоу. Наша искуства су таква да смо увек, без обзира да ли се одржавају општи или појединачни избори, на локалном нивоу имали бољи резултат, од резултата која наша странка постиже на републичком нивоу-каже Тасић и додаје:

- Сматрам да ће због политичких околности у којима је у блиској прошлости функционисала, као део владајуће коалиције и на републичком и на локалном нивоу и због постигнутих резултата у интересу наших грађана, Социјалистичка партија Србије остварити приближно сличан изборни резултат који ће јој омогућити да као значајна политичка снага утиче на политички живот у будућности.СПС, наводи Тасић, већ десетак година на изборима наступа у тзв.малој предизборној коалицији, са ПУПС и ЈС, која је, како каже, давала значајан изборни резултат.

 

- Тим који је успешан не треба мењати, па ћемо највероватније, и на овим изборима заједнички наступати са нашим традиционалним коалиционим партнерима.