Градски одбор СПС Крушèвац, даје апсолутну подршку Министру иностраних послова Републике Србије и председнику СПС Ивици Дачићу, за принципијелни став изнет у јутарњем програму РТС-а, да председник владе Републике Бугарске Борко Борисов, не сме да дели лекције о будућим ставовима министра иностраних послова Европске уније о односу према Косову и Метохији, јер је добро познато да Шпански министар иностраних послова, који овај ресор преузима у ЕУ, не признаје незаконито проглашење независне фантомске државе Косово. На овакав начин, упозоравајући председника Владе Бугарске, на неприципјелност и мешање у унутрашње послове других суверених држава, као и на неистинити став да је ЕУ признала Косово, Ивица Дачић је још једном доказао да је неприкосовени борац за решавање Косовско Метохијског питања искључиво у оквиру суверенитета Републике Србије, којој велике силе на незаконит начин покушавају супротно Резолуцији Савета безбедности ОУН да одузму 16% суверене вековне територије. Увек смо уз нашег председника у борби за  праведне принципе успостављеног Међународног правног система заснованог на равноправности свих чинилаца међународне заједнице без обзира на величину.
ГО СПС Крушевац