foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-1.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести


ИВИЦА ДАЧИЋ: ГУБИТАК ЗА СРПСКИ НАРОД И СВЕТСКО ПРАВОСЛАВЉЕ

“Дубоко ме је ожалостила вест о упокојењу Његове светости архиепископа пећког, митрополита београдско-карловачког, Патријарха српског Иринеја. Духовник српског народа који је снагом своје вере био ослонац духовних вредности и узвишених људских дела у изазовним временима у којима живимо.

Патријарх је у тешким временима био глас разума и помирења, симбол љубави, праштања и хришћанског морала. Његова смрт је губитак, не само за српски народ већ и за светско православље. Оставио нам је у аманет да чувамо и негујемо светосавски дух нашег народа и да га бранимо од будућих искушења. Памтићемо га по његовој мудрости и правдољубивости, а сећање на њега подстицаће на спознају истинских вредности за које се и сам залагао – мир, међусобно уважавање, саосећање и људскост. Српска православна црква је добила још једног заступника на небесима, а његова духовна посвећеност нек увек остане међу нама.

Дозволите ми да Вама, свештенству и свим верницима Српске православне цркве у име Народне скупштине Републике Србије и у своје лично име упутим изразе најискренијег саучешћа”.