foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-16.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести

Tелеграм саучешћа Ивице Дачића поводом смрти Дејана КовачевићаВести

Председник Народне скупштине Републике Србије и Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти Дејана Kовачевића.

“Са дубоким жаљењем сам примио вест о смрти Дејана Kовачевића, доказаног истинског пријатеља, истомишљеника, саборца и градитеља који је својом посвећеношћу и вредним радом дао велики допринос у обнови земље.

Остаће упамћен као врсан професионалац и одличан познавалац терена, као градитељ који градио мостове и правио везе између генерација и времена. Човек који је још много могао да понуди нашој земљи.

До краја свог живота, увек одмерен остао је веран социјалистичкој идеји. Истински борац који ће остати упамћен по стручности. Његов одлазак, губитак је не само за његову породицу, него и за све нас који смо га познавали”.


Преминуо некадашњи министар грађевине и директор "Мостоградње" Дејан Ковачевић (Извор РТС)

Дејан Ковачевић, министар грађевине у другој влади Мирка Марјановића и некадашњи директор "Мостоградње" преминуо је у Београду у 85. години. Телеграм саучешћа упутио је председник Народне скупштине и СПС-а Ивица Дачић, нагласивши да је Ковачевић својим радом дао велики допринос обнови Србије.

Дејан Ковачевић је током богате каријере радио на изградњи хидроелектране "Ђердап", мостовима у Београду, на великим пројектима широм бивше Југославије и у иностранству.

За време мандата Мирка Марјановића био је Министар без портфеља задужен за капиталне инвестиције, а потом Министар грађевинарства.

Радио је на обнови земље после бомбардовања 1999. године и био председник Републичке комисије за утврђивање ратне штете.

Добитник је бројних признања, члан Социјалистистичке Партије Србије од њеног оснивања.