foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-26.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести

Поводом обележавања јубилеја града у организацији Историјског архива, у Белој сали Културног центра Крушевац, одржан је научни скуп о теми „650 година од оснивања Крушевца“.

-Научни скуп, обухвата радове из целокупне историје нашег града, истакао је између осталог, директор ове установе у култури, Ненад Соколовић.

Говорећи о овом великом јубилеју  научни сарадник из Српског научног центра и један од учесника скупа Небојша Ђокић је нагласио да Историјски архив сваке године у оквиру обележавања Видовдана организује овакве догађаје, као и у оквиру октобарских свечаности, те да се на крају године од пројупљених радова објављује тематски зборник. Ове године изабране су теме за ширу публику, са циљем да се обнови познато градиво и презентују нова сазнања.

Поменута изложба „Крушевац – трагом архива“ и представљање издавачке делатности Историјског архива, биће отворена сутра у 10 часова у истом простору. Иначе, научни скуп у част јубилеја града, одржан је уз поштовање препоручених епидемиолошких мера.