foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Претрага

Најновије вести

УМРО ЈЕ НАШ ДРУГ СЛАВКО АНДРИЈЕВИЋ

Славко је рођен 1929. године. Умро је 13.12.2022. године. Запамтио је страхоте другог светског рата. Рано је остао без мајке и до краја живота патио за мајчином љубављу. Зато је сву пажмњу посветио својим синовима и унучицима. Рано је почео да ствара као радник паралелно се школовао.

Славко је био председник Општинског већа синдиката Крушевац. И од 1945. године је учествовао на окупљању радника на Багдали. Био је дугогодишњи директор Крушевацпромета трговиског предузећа. У време његовог директовања је ово предузеће доживело велики развој. Изграђен је Аутосервис на простору где је данас р.к. Рода, Ремонтно продајни центар за пољиопривредне машине на простору Ареодрома, Робне куће у Варварину и Блацу, Продајни центар у Медвеђи, Робна кућа Коцка и други објекти... У то време Крушевацпромет је запошљаво 4.000 радника.

Славко Андријевиц припада генерацији директора који су градитељи Крушевца. Био је оснивач Социјалистицке партије Србије и њен активни члан у Градском одбору СПС Крушевац до задњег дана живота.

Хвала ти драги наш друже за све што си урадио за Крушевац и СПС.

Почивај у миру!


СПС Крушевац