foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Претрага

Најновије вести

Преминуо Милутин Левић, познати крушевачки привредник

Данас је (22. 2.2024. године) у Крушевцу, после краће бoлeсти, у 77. години преминуо Милутин Левић, познати крушевачки привредник и друштвено-политички радник.

Комеморација поводом смрти Милутина Левића биће одржана у петак 23. 2.2024. године, у 10 часова у Белој сали Културног центра Крушевац, а сахрана је истог дана у 13 часова, на Новом гробљу у Крушевцу.

Милутин Левић рођен је 1947. године у александровачком селу Тулеш. После основног и средњег образовања, звање дипломираног економисте стекао је на Економском факултету у Нишу. Током радне каријере обављао је најодговорније функције у привреди Расинског округа и Србије. У крушевачкој Трајал корпорацији био је директор извоза, а потом и више година, све до 2000. и генерални директор. Након тога осам година био је генерални директор фабрике гума Галакси-трејд у Руми, а у једном краћем периоду руководио је и Српском фабриком стакла у Параћину. Обављао је и бројне функције у привредним асоцијацијама СР Југославије и Србије. Био је потпредседник Привредне коморе Србије.

Милутин Левић је активно учествовао и у друштвено-политичком животу Крушевца и Србије. Као један од оснивача Социјалистичке партије Србије, дуго година обављао је високе страначке функције у највишим органима те странке.

У биографији Милутина Левића бележи се и да је кроз друштвено-одговорно ангажовање у једном периоду обављао и функцију председника Фудбалског клуба Напредак. Левић је због заслуга у привредном и сектору друштвене одговорности, добитник бројних локалних, домаћих и међународних признања.