foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-21.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић упутио је честитку Његовој Светости Архиепископу пећком, Митрополиту београдско–карловачком и Патријарху српском, господину Порфирију.

„Ваша Светости,

У име Народне скупштине Републике Србије и своје име најсрдачније Вам честитам на избору за Патријарха српског уз жељу да дуго и плодоносно радите у име Христово, а у част рода српског и свег рода православног. Током свог службовања, стекли сте својим радом, пожртвованом и искреном вером поштовање међу верницима, самим тим верујемо да ће под вашим вођством трон Светог Саве вероисповедати о снажном јединству међу грађанима како у Србији, тако и у целом свету.

Ваше мудре речи и дела водиће православни српски род путем љубави и заједништва, дајући му снагу да превазиђе све изазове времена у коме живимо. Изражавам Вам своје најтоплије жеље и наду да ће Ваше усмерење, бити успешно, по узору на Ваше свете и благочестиве претходнике а на корист очувања пријатељске љубави међу верницима, благостањa и јединствa српског народа“.

Његовa Светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско–карловачки
и Патријарх српски, господин Порфирије.