foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Претрага

Најновије вести


У седишту Социјалистичке партије Србије одржан је састанак руководстава СНС и СПС посвећен наставку сарадње две странке у реализацији циљева државне и националне политике, као и припремама за предстојеће изборе. Српска напредна странка спремна је за наставак сарадње са СПС-ом саопштио је Ивица Дачић након састанка. Лидер СПС Ивица Дачић изјавио је да су представници његове странке и представници СНС-а на данашњем састанку изразили спремност за наставак сарадње две партије.

“Заједничка оцена данас, што је и лично Александар Вучић рекао, да су он и СНС спремни за наставак сарадње са СПС. Наравно да је и са наше стране изражена пуна спремност да наставимо сарадњу и сада и у периоду после следећих избора, рачунајући са плановима како би Србија требало да изгледа 2025. године, а надамо се и у дужем временском периоду”, рекао је Дачић новинарима.

Он је пренео да је састанак протекао у конструктивој атмосфери и захвалио врху СНС што су дошли у седиште социјалиста.

“Ми, можда за разлику од неких других, који се баве само нападима и договорима кога ће да нападну, прво смо разговарали о политици и циљевима, плановима и уз обострано изражено задовољство постигнутим резултатима од 2012. године до данас”, рекао је Дачић.

Нас повезује интерес Србије, а не приче о кадровским питањима, што вас највише занима, поручио је Дачић и додао да избори неће бити 10. априла, на дан НДХ, а тешко је да буду и 17. априла, када је католички Ускрс.

Нормално је да разговарамо о заједничком приступу, да развијамо међусобно поверење и размевање и сарадњу после избора, а сам Вучић је оставио мгоућност да одлучимо да ли желимо заједнички наступ, једног канддата, једну или више листа, истакао је Дачић.

Говорећи о опозицији, Дачић је истакао да ће они да кандидују потпредседницу странке, која је запослена код председника странке, и сви ће бити у њеној служби.

Ако је реч о нашем заједничком кандидату, то свакако треба да буде председник СНС, навео је он.

Вучић је предводио делегацију у којој су премијерка Ана Брнабић, Дарко Глишић, Марија Обрадовић, Милош Вучевић, Александар Шапић и Миленко Јованов.

Дачић је изјавио да ће 10. и 11. септембра бити настављен међустраначки дијалог са странкама без посредовања странаца, а да ће 17. и 18. бити настављен уз учешће европарламентараца.

Он је на конференцији за новинаре после састанка са председником СНС и Србије Александром Вучићем рекао и да ће се састанци СПС и СНС наставити и у будућности јер је “емитовање заједништва и јединства” важан део политике.

“Некада шумови постану главни тонови, а ми то не желимо јер желимо јединство око националних питања. Не ради се ту о неразумевању да ли је неко нешто изјавио, има тога и са једне и са друге стране, али то је сасвим нормално. Имамо интерес да очувамо сарадњу, а истовремено чувамо наше идентитете”, рекао је Дачић.

Како је додао, предстоји нам “прегоран рад” на остварењу постављених циљева.

Упитан да ли су две странке ближе заједничкој листи после овог састанка, Дачић је казао да би прошле недеље била вест да нема ништа од заједничког наступа, буне се “ови, они, општа је побуна”.

“То је вест”, закључио је Дачић.

Делегације СПС и СНС су у седишту социјалиста на Студентском тргу почеле данас разговоре о припремама за предстојеће изборе и наставку сарадње на реализацији циљева државне и националне политике.

У делегацији СПС су, уз Дачића, били потпредседници странке Александар Антић, Славица Ђукић Дејановић, Предраг Марковић, Новица Тончев, Бранко Ружић, Жарко Обрадовић, Душан Бајатовић, председник ИО Владан Заграђанин као и председник Градског одбора СПС Никола Никодијевић.