foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ЗАОКРУЖИ БРОЈ 2.

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-2.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести

АКЦИЈА ПРОЈЕКТА “ЊИХОВ ОСМЕХ НЕМА ЦЕНУ”

Већ 13 година за редом, Форум жена СПС-а у Крушевцу, у оквиру пројекта „Њихов осмех нема цену“ организује, поред осталих и акције добровољног давања крви. Данашња је реализована у сарадњи са Црвеним крстом Крушевац, а одзив добровољних давалаца је задовољавајући.

Пандемија корона вируса утицала је и на овакве акције, али упркос томе добровољни даваоци су се редовно одазивали на апел и Института за трансфузију крви и Црвеног крста. У сарадњи са Црвеним крстом Крушевац, који акције реализује уз поштовање епидемиолошких мера, на свакој од њих прикупи се преко 50 јединица крви.

Са Института за трансфузију крви истичу да је дневно потребно између 400 и 450 јединица крви како би здравствени систем у Србији могао да функционише нормално. Минимално је неопходно 200 до 250 јединица крви. Апелују на грађани да се, сви они који то могу, одазову акцијама и на тај начин помогну онима којима је помоћ преко потребна.


Извор: ТВ Јефимија КрушевацУ просторијама крушевачког Црвеног крста одржана је акција добровољног давања крви под слоганом „Њихов осмех нема цену“ коју је организовало Хуманитарно удружење „Мајка Јевросима“ Форума жена СПС-а у сарадњи са Црвеним крстом. У данашњој акцији прикупљено је 37 јединица течности која живот значи. Ко је желео и могао данас да буде хуман одазвао се акцији добровољног давања крви под слоганом „Њихов осмех нема цену“ коју је у сарадњи са Црвеним крстом организовало Хуманитсрно удружење Форума жена „Мајка Јевросима“. Председница Удружења, Јелена Ђорђевић истиче да је ово прва овогодишња акција, али пета од почетка КОВИД пандемије.

Удружење „Мајка Јевросима“ може да се похвали јаком мрежом давалаца, а 13-та годимна континуитета  говори о важности хуманитарног рада. Рад Црвеног крста се темељи на вoлунтаризму, а давалаштво је вид добровољности истиче секретар Црвеног крста Крушевац, Емина Тодоровић.

У евиденцији Црвеног крста Крушевац је 150 волонтера, од којих је 40 редовно активно на свим акцијама. За њих организују редовне обуке из разних  области. Поред народне кухиње и акција добровољног давања крви, реализују и обилазак и помоћ старим лицима , а од почетка КОВИД пандемије и помоћ здравственом систему.

Извор РТК Крушевац


МИ СТОЈИМО ПОСТОЈАНО!